Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

ROLF GAMMLENGS PRIS VÅREN 2021

Rolf Gammlengs ærespris til utøvende kunstnere ble delt ut den 31. mai 2021.
Vi gratulerer alle de flotte prisvinnerne!

Ved fondets 25 års jubileum i 1982 innstiftet fondets styre en ærespris med navnet Rolf Gammleng-prisen.

Normalt deler fondet ut 8 større priser ved en større tilstelning. Prisutdelingen i 2020 ble avlyst på grunn av pandemien. Derfor ønsket fondets styre i år å heller dele ut 50 ærespriser á kr 25 000 ved en digital prisutdeling den 31. mai.

Prisene tildeles profesjonelle frilansutøvere som «på en fortjenstfull måte og over tid har gitt oss utøvende kunst av høy kvalitet»

Creo, Gramart, Norsk Artistforbund, Norsk Jazzforum, Norsk Viseforum, FolkOrg, Norsk Tonekunstnersamfund, Norske Dansekunstnere, Norsk Skuespillerforbund og fondets styre har foreslått kandidater til prisene.

Se listen med alle prisvinnerne her

SØKNADENE REGISTRERES - RUNDE 3

Alle søknadene i tredje runde er nå mottatt, og blir registrert av saksbehandlerne i fondet.
Når alle søknadene er godkjente og registrerte, blir de oversendt til fondets styre for vurdering. Vi legger da også ut en liste med alle søknadene som behandles her på hjemmesiden.
Svar på søknadene kommer torsdag 10. juni. Vi legger da ut en liste med alle tildelingene. Deretter sender vi svar per e-post til alle som har hatt søknad til behandling.

Neste søknadsfrist er onsdag 18. august kl. 13.00.

Til søknadsportalen

 

SØKNADER TIL BEHANDLING 2. RUNDE 2021

Søknadene som ble sendt inn til fristen 17. mars blir nå vurdert av fondets styre, og vedtak fattes på styremøtet 27. april. Listen med alle tildelingene blir lagt ut på hjemmesiden vår den 29. april, ca. kl. 12.00.

Det er til sammen 680 søknader med en samlet søknadssum på kr 34 842 758. Fondets styre har kr 5 489 027 til disposisjon.

Se hele listen med søknader til behandling her

TILDELINGER 1. RUNDE 2021

Det ble på styremøtet 16. februar 2021 innvilget 121 søknader, med til sammen kr 4 393 896.
Det ble totalt behandlet 495 søknader. Samlet søknadssum var på kr 25 567 229.
Støtten fra fondet er øremerket honorar til medvirkende profesjonelle utøvere som er bosatt i Norge.

Se hele listen med tildelinger her

REISESTØTTE OG ETTERUTDANNINGSSTIPEND TIL DIGITAL UNDERVISNING

Under pandemien har det vært vanskelig å reise for å delta på kurs og å ta timer, og det ser ut til å fortsette å være slik en stund. Vi vil derfor nå åpne for muligheten til å søke støtte til å følge digital undervisning hjemmefra. Dette er en unntaksordning nå mens vi har strenge reiserestriksjoner.

Dersom kursavgiften er mindre enn kr 6 000 kan du søke om reisestøtte. Er avgiften større enn kr 6 000, kan du søke inntil kr 25 000 i reise- og etterutdanningsstipend.

Det må komme tydelig fram i søknaden at det dreier seg om digital undervisning, og at man søker om støtte til å dekke kursavgiften.

Det er naturligvis fortsatt mulig å søke om støtte til reiser for å delta på kurs/workshops og liknende dersom du mener at det er gjennomførbart.

Til søknadsportalen

SØKNADER TIL BEHANDLING 1. RUNDE 2021

Søknadene som ble sendt inn til fristen 13. januar blir nå vurdert av fondets styre, og vedtak fattes på styremøtet 16. februar. Listen med alle tildelingene blir lagt ut på hjemmesiden vår den 18. februar, ca. kl. 12.00.

Det er til sammen 496 søknader med en samlet søknadssum på kr 25 992 845. Fondets styre har kr 4 486 000 til disposisjon.

Se hele listen med søknader her

NY DIREKTØR I FOND FOR UTØVENDE KUNSTNERE FRA 1. JUNI 2021

Etter mer enn 30 år i sjefsstolen i Fond for utøvende kunstnere, går direktør Bjørg Eriksen av med pensjon i september 2021.

Stillingen ble utlyst høsten 2020, og fondet mottok 8 søknader innen fristen.

Vi har nå gleden av å kunne presentere Mette Møller som ny direktør i fondet fra 1. juni 2021.

Les mer om fondets neste direktør her

PROSJEKTSTØTTE MUSIKKTEATER BYTTER NAVN

Til prosjektstøtte musikkteater/blandet scenekunst.

Med musikkteater mener vi alle typer teater som har musikk som bærende element. Utøverne vil normalt være musikkteaterutøvere, sangere, musikere, skuespillere og sceneinstruktører, men dansere kan naturligvis også medvirke.

Med blandet scenekunst mener vi sceniske forestillinger der ulike utøvertyper medvirker og er likeverdig vektet i det sceniske uttrykket. Dette gjelder alle slags kombinasjoner av utøvertyper, men det bør framstå som et sjangeroverskridende prosjekt.

Les mer om prosjektstøtte musikkteater/blandet scenekunst her

ENDRING I KRITERIENE TIL INNSPILLINGSSTØTTE

Fra og med første søknadsrunde i 2021 åpner vi for at inntil to allerede utgitte singler kan være med på et album man søker om støtte til å spille inn. Innspillingen av de resterende låtene kan ikke være påbegynt når man søker. Den endelige utgivelsen må ha en samlet spilletid på minimum 25 minutter, og de tidligere utgitte singlene kan ikke utgjøre mer enn 20% av den totale spilletiden.

I søknaden må man opplyse om eventuelle utgitte singler som blir en del av albumet, og man må legge ved lenker til steder der man kan høre dem - som for eksempel Spotify.

Kostnader i forbindelse med de allerede utgitte singlene skal ikke tas med i søknadens budsjett.

Språk Norsk - NorwegianSpråk English - Engelsk